Red velvet halloween tårta
Den klassiska och ikoniska red velvet tårtan! Bottnarna är mjuka och sammetslena. Passar bra till hösten då tårtan har en smörig och smakrik fyllning samt en tårtbotten rik av choklad, vanilj och lite kärnmjölk.
Såhär gör du den klassiska tårtan med en liten “halloween touch”.
Ingredienser:
6,25 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat (inte bakpulver)
en nypa salt
115 g smör
2,5 dl socker
2st ägg
2,5 dl rapsolja
1 tsk vitvinäger
2 tsk vaniljextrakt
2,5 dl kärnmjölk
2,5 msk röd karamellfärg
Fyllning:
300g philadelphiaost
100g smör
1,5 tsk vaniljextrakt
5,5 dl florsocker
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 180°C. Vispa smöret och sockret till en slät blandning. Tillsätt äggen en åt gången tills smeten blir slät.
- Blanda alla torra ingredienser ihop. Sedan gör samma med de icke torra ingredienserna.
- Vispa ihop allting med en elmix, det gör inget om blandningen har små klumpar. Det viktigaste är att inte vispa för mycket.
- Dela smeten i två 21cm i diameter stora bakformar. Lägg sedan i ugnen och låt tårtorna vara där i 25-30 min.
När tårtbottnarna har blivit färdiga är det dags att göra fyllningen. Det enda du behöver göra är att blanda alla ingredienser, förutom florsockret tills fyllningen ändras från gul till nästan helt vitt. När det är färdigt tillsätt florsockret.
• Till sist ska man “bygga upp” tårtan och dekorera på ett valfritt sätt. Själv valde jag ett halloween motiv denna gång.